Mufloní kýta bez kosti
Detailní popis produktu
Mufloní kýta je složena z několika šálů. Jedná se o vrchní šál, ořech, květovku s květovou špičkou, spodní šál, válec a arabáček. Tyto svaly se nachází na zadním běhu zvěře. Pnou se od pánevní kosti, obepínají stehenní kost, kolenní kloub a holení kost. Na nártní kosti je upnuta pouze kližka kterou řadíme do masa tzv. gulášového. Jedná se o libové svaly s jemnými vlákny avšak pevnou strukturou, barvou a vůní typické pro mufloní zvěřinu. Kýta jako celek má na těle zvěře největší svalové zastoupení. Nabízíme ho výhradně v odblaněném stavu a bez kosti. Pokud bychom chtěli z mufloní kýty dělat minutky, doporučujeme pouze z mladých kusů, či věnovat pozornost kvalitnímu naložení před úpravou. Co se týká zrání zvěřiny. Na tom si firma Šmidrkal opravdu zakládá, jedná se o logisticky náročný proces, kdy pracujeme s více daty např. datem ulovení, evidenci ošetření a skladování před příjmem k nám do zpracovny. Následuje fyzické posouzení odborníkem a kontrola stavu, dále potom nastavení cirkulace vzduchu, vlhkosti a teploty ve zrajících chladírnách podle podmínek.. Považujeme to za určité know-how, které jsme po letech zkušeností práce se zvěřinou získaly.
Ne všechny šály z mufloní kýty jsou vhodné pro veškerou úpravu. Na steaky lze doporučit pouze vrchní šál a ořech. Spodní šál květovka a karabáček se hodí spíše na ostatní úpravy jako je pečení, uzení a samozřejmě na přípravu gulášů nebo ragú.
Váha balíčku se může lišit o +/- 5 procent.
Dopravu zajišťujeme po celé ČR. Abychom zvěřinu dodali se 100% garancí kvality a nezávadnosti, používáme speciální dopravu. Zvěřinu vkládáme do certifikovaných termoboxů vyložených suchým ledem. Ten při kontaktu s kyslíkem uvolňuje teplotu cca – 80 °C a je tak nejlepším mrazícím médiem využívaným pro tyto účely.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Muflon |
---|---|
Vhodný způsob úpravy: | Vaření, Pečení, Uzení, Dušení, Grill, Smažení |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.