Dančí kýta bez kosti
Detailní popis produktu
Dančí kýta je složena z několika šálů. Jedná se o vrchní šál, ořech, květovku s květovou špičkou, spodní šál, válec a karabáček. Tyto svaly se nachází na zadním běhu zvěře. Pnou se od pánevní kosti, obepínají stehenní kost, kolenní kloub a holení kost. Na nártní kosti je upnuta pouze kližka kterou řadíme do tzv. gulášového masa.
Jedná se o libové svaly s delšími vlákny, pevnou strukturou, barvou a vůní typické pro dančí zvěřinu. Kýta jako celek má na těle zvěře největší svalové zastoupení. Nabízíme ho výhradně v odblaněném stavu a bez kosti ve kterém je vhodné ke všem úpravám.
Všechny šály z dančí kýty jsou vhodné pro veškerou úpravu od steaků, smažených medailonků, řízečků přes veškeré pečení, uzení až po přípravu gulášů nebo ragú.
Váha balíčku se může lišit o +/- 5 procent.
Dopravu zajišťujeme po celé ČR. Abychom zvěřinu dodali se 100% garancí kvality a nezávadnosti, používáme speciální dopravu. Zvěřinu vkládáme do certifikovaných termoboxů vyložených suchým ledem. Ten při kontaktu s kyslíkem uvolňuje teplotu cca – 80 °C a je tak nejlepším mrazícím médiem využívaným pro tyto účely.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Daněk |
---|---|
Vhodný způsob úpravy: | Vaření, Pečení, Uzení, Dušení, Grill, Smažení |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.