Jelen sika - kýta bez kosti
Detailní popis produktu
Sičí kýta je složena z několika šálů. Jedná se o vrchní šál, ořech, květovku s květovou špičkou, spodní šál, válec a karabáček. Tyto svaly se nachází na zadním běhu zvěře. Pnou se od pánevní kosti, obepínají stehenní kost, kolenní kloub a holení kost. Na nártní kosti je upnuta pouze kližka, kterou řadíme do tzv. gulášového masa. Jedná se o libové svaly s delšími vlákny, pevnou strukturou, barvou a vůní typické pro sičí zvěřinu.
Kýta jako celek má na těle zvěře největší svalové zastoupení. Nabízíme ho výhradně v odblaněném stavu, ve kterém je vhodné ke všem úpravám. Všechny šály ze sičí kýty jsou vhodné pro veškerou úpravu od steaků, smažených medailonků, řízečků až po veškeré pečení, uzení a přípravu gulášů nebo ragú.
Váha balíčku se může lišit o +/- 5 procent.
Dopravu zajišťujeme po celé ČR. Abychom zvěřinu dodali se 100% garancí kvality a nezávadnosti, používáme speciální dopravu. Zvěřinu vkládáme do certifikovaných termoboxů vyložených suchým ledem. Ten při kontaktu s kyslíkem uvolňuje teplotu cca – 80 °C a je tak nejlepším mrazícím médiem využívaným pro tyto účely.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jelen sika |
---|---|
Vhodný způsob úpravy: | Vaření, Pečení, Uzení, Dušení, Grill, Smažení |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.