Prase divoké - krk
Detailní popis produktu
Se skládá z několika skupin svalů, např. svaly šikmé, podjazykové, nadjazykové, hluboké krční, zdvihač hlavy a další, které mají na těle zvěře mnoho funkcí. Tyto svaly obepínají krční páteř od atlasu až po bederní obratle a první dvě žebra. Krkovici z divočáka zpracováváme pouze z vybraných kusů do 70kg, volíme úpravu exclusive a bez kosti. Ze 65 kg divočáka máme k dispozici dva šály o přibližné váze pouze 1,9 kg jeden. Maso je pevné, lehce prorostlé avšak po tepelné úpravě křehké a šťavnaté s nezaměnitelnou divočáckou chutí. Krk z mladých kusů se hodí ke všem úpravám, nejvíce jeho kvality využijeme při přípravě kančího ragú. Pokud se však rozhodneme pro přípravu minutek či delikátních řízečků, krájíme vždy krkovici napříč svalovými vlákny. Při pečení vcelku, neodstraňujeme spodní blánu, aby maso zůstalo křehké a šťavnaté, u divočáka nevadí ani tenká vrstva sádlíčka. Při minutkových úpravách doporučujeme spodní blánu odstranit. Z dalších úprav můžeme doporučit grilování, smažení, pečení i uzení. Přípravou gulášku z divočácké krkovice způsobíte svým blízkým zcela jistě krásný a nezapomenutelný gurmánský zážitek. Doporučujeme.
Váha balíčku se může lišit o +/- 5 procent.
Dopravu zajišťujeme po celé ČR. Abychom zvěřinu dodali se 100% garancí kvality a nezávadnosti, používáme speciální dopravu. Zvěřinu vkládáme do certifikovaných termoboxů vyložených suchým ledem. Ten při kontaktu s kyslíkem uvolňuje teplotu cca – 80 °C a je tak nejlepším mrazícím médiem využívaným pro tyto účely.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Prase divoké |
---|---|
Vhodný způsob úpravy: | Pečení, Uzení, Grill, Smažení, Guláše |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.